• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

NAVO basis Incirlik omsingeld door duizenden Turkse troepen

Duizenden Turken demonstreren voor Erdogan en schreeuwen ‘Dood aan de VS!’

2016-07-31-14-40-35.turken schreeuwen dood aan amerika

Erdogan heeft met succes de Turkse bevolking massaal opgezet tegen Amerika en Europa.

Het wordt nog steeds vrijwel totaal genegeerd door onze ‘kwaliteits’media: de belegering van de in Turkije gelegen Amerikaanse / NAVO luchtmachtbasis Incirlik –de belangrijkste basis vanwaar bombardementen op ISIS worden uitgevoerd- door dictator Recep Tayyip Erdogan. Afgelopen week trokken duizenden Turken naar de basis om te demonstreren tegen de Amerikanen. Inmiddels is het terrein omsingeld door 7000 bewapende agenten met gepantserde voertuigen – volgens minister van Europese Zaken Omer Celik enkel voor een ‘veiligheidsinspectie’. De waarheid wordt in het Westen wellicht te gevaarlijk geacht om over te berichten: Erdogan zou zijn zinnen wel eens gezet kunnen hebben op de 50 tot 90 tactische kernbommen die op de basis liggen opgeslagen.

De basis werd onmiddellijk na Erdogans ‘false flag’ coup, die hij letterlijk als ‘geschenk van Allah’ betitelde en aangreep om tienduizenden tegenstanders in de politiek, het leger, bij de politie, de gerechtelijke macht en in het onderwijs weg te ‘zuiveren’, door hem afgesloten. De circa 1500 Amerikanen hadden dagenlang zelfs nauwelijks electriciteit.

Volgens de grote krant Hurriyet zijn er aanwijzingen dat aanhangers van de verbannen islamist Fethulah Güllen een ‘nieuwe’ poging zouden doen om een staatsgreep te plegen. Dat zou de reden zijn dat anti-terreureenheden naar Incirlik zijn gestuurd.

Afgelopen donderdag gingen duizenden aanhangers van Erdogan en diens islamitische AK Partij de straat op en schreeuwden ‘Dood aan de VS!’ Ze eisten de onmiddellijke sluiting van de luchtmachtbasis. Veiligheidstroepen voorkwamen dat ze massaal het terrein konden betreden.

Ongeacht welke versie van de gebeurtenissen de juiste is, zal een nucleair bewapend Turkije zonder twijfel de grootste bedreiging voor Europa zijn sinds de Koude Oorlog. Misschien nog wel gevaarlijker, omdat Turkije nog steeds officieel lid is van de NAVO, terwijl het regime in Ankara al jaren een beleid volgt dat rechtstreeks tegen de belangen van het Westen ingaat, zoals het steunen, financieren en bewapenen van ISIS.

David D. Letterman

(1) Sputnik News (via Shoebat)