• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Was Turkse coup een false flag zodat Erdogan totale macht kan grijpen?

Beleefde Turkije gisterenavond en vannacht zijn eigen ‘Reichstag’ moment?

2016-07-16-03-15-34.erdogone - nog lang niet

Erdo-gone? Nog lang niet, naar het zich nu laat aanzien. Sterker nog, de coup zou wel eens door hemzelf in scene gezet kunnen zijn, zodat hij zich definitief tot absolute alleenheerser kan verheffen. Met andere woorden: Europa heeft na zo’n 80 jaar opnieuw een levensgevaarlijke dictator binnen zijn grenzen.

De militaire coup in Turkije leek even heftig, maar is volgens de laatste berichten alweer voorbij. De coupplegers hadden weliswaar tanks en helikopters tot hun beschikking, maar geen soldaten. Dat heeft hen genekt. De situatie in het land is volgens premier Yildirim weer ‘onder controle’. Na berichten van onder andere NBC dat Erdogan eerst in Duitsland en vervolgens in Groot Brittannië asiel zou hebben aangevraagd, blijkt hij nu gewoon in Ankara te zijn geland. Er zijn nog geen harde aanwijzingen voor, maar de snelheid waarmee de coup voorbij is, zou erop kunnen wijzen dat alles geheel of gedeeltelijk in scene is gezet, zodat Erdogan vervolgens alle reden heeft om de totale macht in Turkije te grijpen, en al zijn politieke tegenstanders definitief weg te vagen.

Dat zou heel goed meer dan een complottheorie kunnen zijn, want een paar jaar geleden werd duidelijk dat Turkije een false flag bloedbad in Kessab had veroorzaakt, zodat het een excuus had om militaire operaties in het noorden van Syrië uit te voeren. Sinds Erdogan aan de macht is, heeft hij tal van eenzijdige, ondemocratische en totalitaire stappen ondernomen om de democratie uit te schakelen en zichzelf steeds meer macht te geven.

Mogelijk hebben de Turken gisterenavond en vannacht dus hun eigen ‘Reichstag’ moment gehad. Erdogan kan er zelf voor gezorgd hebben om een zogenaamde coup op touw te zetten, zien wie daar aan mee wil doen, doen alsof zijn eigen informanten eveneens voor een nieuwe revolutie zijn, de coup vervolgens laten uitvoeren, om deze vervolgens snel keihard neer te slaan, en de situatie als excuus gebruiken om zijn tirannieke islamistische dictatuur compleet te maken.

De eerste filmpjes met massa’s Turken die als steunbetuiging aan hun dictator in de straten massaal ‘Ya Allah, Bismillah Allahu Akbar’ schreeuwen, staan reeds op het internet (4)(5). So much voor de zogenaamde seculiere Turk, het beeld dat Europese politici ons zo graag voorhouden, maar die in werkelijkheid al lang overstemd is door de snel groeiende populariteit van het islamisme en jihadisme in de aspirant-EU staat.

En die 80 miljoen moslims mogen van Brussel, Berlijn en Den Haag binnenkort visumvrij naar onze landen komen. De laatste jaren –of zelfs maanden- van onze vrijheid, vrede en welvaart lijken dan ook geteld. Eerder dit jaar noemden Amerikaanse media Erdogan al de feitelijke heerser van Europa, omdat de EU aan bijna al zijn eisen tegemoet was gekomen. Die positie zal hij nu ongetwijfeld verder gaan uitbuiten. Enige substantiële weerstand valt van ‘onze’ leiders helaas al lang niet meer te verwachten.

David D. Letterman

(1) Shoebat
(2) Shoebat
(3) Shoebat
(4) YouTube
(5) YouTube