• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Terreuraanslag in Duitse stad Ansbach: dode en gewonden door bom bij muziekfestival

2016-07-25-03-24-53.ansbach aanslag 02

Foto van hulpdiensten, met op de achtergrond het vuur dat ontstond na de bomaanslag. (5)

Het centrum van de Duitse stad Ansbach (Bayern) is gisterenavond getroffen door een terreuraanslag. Bij een muziekfestival waar zo’n 2500 bezoekers waren explodeerde een of twee bommen. Minimaal één man kwam om het leven, 11 mensen raakten gewond. Het Beierse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat er aanwijzingen zijn dat de explosie ‘geen ongeluk, maar opzettelijk’ was (1), en de dode de dader is. Met andere woorden: waarschijnlijk een zelfmoordterrorist. (2)

De ontploffing kwam niet door een gaslek, zo deelde burgemeester Carda Seidel mee tijdens een persconferentie, maar door een ‘explosief’. Na de aanslag, die rond 22.00 uur plaatsvond, werd de binnenstad afgegrendeld. Hulpdiensten uit de omgeving zijn toegesneld, en een helicopter vliegt met zoeklicht over de stad heen. Er is sprake van mogelijk nog een bomexplosie.

(later wellicht meer)

David D. Letterman

(1) MM News
(2) Wallstreet-Online.de
(3) Tagesschau
(4) Nordbayern
(5) Zero Hedge