• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

‘Pokémon Go ontwikkeld door NSA, kan misbruikt worden voor spionage en door criminelen en terroristen’

Klinkt als complottheorie, maar is het niet: Game lijkt speciaal bedoeld om grote hoeveelheden data te verzamelen en mensen te bespioneren – Eerste misdadigers gearresteerd die spel misbruikten om spelers te beroven

2016-07-22-14-37-07.pokemon go cia 02

Pokémon Go, minder onschuldig dan het lijkt.

Over de hele wereld lopen massa’s mensen als zombies over straat op hun smartphone te turen, omdat ze achter virtuele cartoonfiguurtjes van het nieuwe spel Pokemon Go zitten. Vanuit inlichtingenkringen wordt gewaarschuwd dat Pokemon Go, dat al zo’n 2 miljard keer werd gedownload, meer dan enkel een game is, en gebruikt kan worden als een visueel spionagesysteem. Daar lijkt het zelfs speciaal voor bedoeld, zeker als bedacht wordt dat het spel is ontwikkeld door het Amerikaanse Niantic, dat in 2010 werd opgericht door dezelfde persoon (John Hanke (4)) die in 2001 3D-karteringsfirma Keyhole startte, wat werd gefinancierd door In-Q-Tel, onderdeel van de NSA.

In Pokémon Go moet de speler op jacht naar diverse geanimeerde figuurtjes die zich in de echte omgeving hebben ‘verstopt’, zoals straten, musea, vijvers, vliegvelden, wolkenkrabbers, et cetera. Dan wordt er ook nog eens in teams tegen elkaar gespeeld, waardoor je figuren en locaties op elkaar kunt veroveren.

Toegang tot camera en emailbestand

De link tussen de genoemde bedrijven en zowel de NSA als Google –die zoals bekend twee handen op één buik zijn- laat er bij onder andere Israëlische defensiespecialisten weinig twijfel over dat het spel voornamelijk een zeer inventief operationeel spionagemiddel is. Degenen die de enorme hoeveelheid data van het spelnetwerk verzamelen, krijgen onder andere de GPS coördinaten van alle gamers door, en weten dus van miljoenen gebruikers hun exacte locaties. Bovendien hebben zij volledig toegang tot de videocamera en het emailbestand van hun smartphones.

Onwetende spionnen

Gebruikers van Pokémon Go kunnen op deze wijze eenvoudig en zonder dat ze het in de gaten hebben worden gebruikt als (s)pion om informatie te verzamelen, en zowel foto’s als video’s vanuit vrijwel iedere hoek en bijna iedere locatie op Aarde waar de Pokémon figuurtjes zijn ‘verstopt’ naar de inlichtingendienst(en) te versturen.

Niantic heeft diverse bedrijven toestemming gegeven om de aanwezigheid van pokémons in winkelcentra, restaurants, musea en andere locaties te publiceren. Vervolgens is het kinderlijk eenvoudig om via de sociale media bekend te maken dat een aantal zeldzame pokémons op de muur van bijvoorbeeld een belangrijk overheidsgebouw, of bij de poorten van een kerncentrale, zijn verschenen. Honderden, zo niet duizenden gamers zullen erop afgaan, met hun (video)camera’s en GPS ingeschakeld. Deze gegevens worden dan onmiddellijk op de monitors van de verborgen controleurs van het spel geprojecteerd.

In de val gelokt door misdadigers of terroristen

De mogelijkheid om via Pokémon Go nietsvermoedende mensen naar energiecentrales en militaire faciliteiten te sturen, is tegelijkertijd zeer aantrekkelijk voor criminele- en terreurorganisaties. Het is daarom niet ondenkbaar dat een groot aantal spelers via de game naar een bepaalde plek worden gelokt, waar vervolgens een bom afgaat, of ze worden opgewacht door een paar zwaarbewapende terroristen. (1)

De eerste verzamelfilmpjes waarop is te zien hoe eenvoudig veel mensen tegelijk naar bepaalde locaties zijn te sturen, zijn reeds opYouTube geplaatst. Inmiddels zijn ook de eerste misdadigers gearresteerd, die het spel misbruikten om mensen te beroven. Er zijn ook verhalen van grote ongelukken op de weg die door het spelen zouden zijn veroorzaakt, maar die konden tot nu toe niet worden bevestigd.

Saudi Arabië heeft een fatwa (islamitisch verbod op straffe van de dood) tegen Pokémon Go afgekondigd. Reden: er zouden zowel atheïstische, Darwinistische, christelijke, zionistische, Israëlische, vrijmetselaars als shintoïstische symbolen in het spel worden gebruikt. (2)(3)

David D. Letterman

(1) DEBKA
(2) Infowars
(3) Infowars
(4) Infowars