• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa

‘Coup was ‘niet echt, maar lachwekkend theaterstuk’ –  Flashback naar 2012 en 2013: Ankara dreigde letterlijk met mobiliseren miljoenen in Europa wonende Turken

2016-07-17-15-43-37.erdogan turks ottomaans rijk 01b

De coup in Turkije was nog niet uitgedoofd, of president Erdogan riep zijn landgenoten in binnen- en buitenland op om massaal de straat op te gaan om hem te steunen. Massa’s mensen gaven daaraan gehoor, onder andere in Rotterdam. Terwijl Europese politici zoals minister Koenders zich haastten opnieuw voor de Turkse despoot te buigen, en de anti-islamistische coup veroordeelden (!), schreeuwden duizenden Turken in Berlijn en andere Duitse steden massaal ‘Allahu Akbar!’. Jaren geleden bezwoer de AK Partij van Erdogan de miljoenen Turken in Europa als een 5e colonne te beschouwen, en hen in de toekomst te gaan mobiliseren voor een islamitische opstand in Europa. Is dat moment nu daadwerkelijk aangebroken?

Nota bene een politicus van de Groenen, Erik Marquardt, plaatste op zijn Twitter account en YouTube een filmpje van massaal Allahu Akbar schreeuwende Turken bij de ambassade in Berlijn (vooral vanaf ca. 3 minuten is dat goed te horen). De islamitische strijdkreet klonk zelfs uit een politie megafoon, een duidelijk signaal hoe diep de Turkse 5e colonne inmiddels in de overheid is doorgedrongen. (1)

Marquardt waarschuwt tevens dat de coup de democratische structuren in Turkije nog verder heeft verzwakt, wat exact het beoogde doel van Erdogan was. De circa 200 dodelijke slachtoffers waren in diens ogen een kleine prijs om in één klap duizenden politieke tegenstanders in het leger, de politie, de rechterlijke macht en in andere overheidsorganen te arresteren of op zijn minst uit hun functie te zetten.

Coup was ‘niet echt, lachwekkend theaterstuk’

Veel Turken denken net als de 30 jarige Fatma Sónmez dat ‘de coup een theaterstuk’ was. ‘Ze hebben het zó snel weer opgegeven, dat kan nooit echt zijn.’ Tal van andere waarnemers wijzen erop dat militaire staatsgrepen altijd veel bloediger verlopen, en zeker in Turkije –dat er na de Tweede Wereldoorlog al drie achter de rug had- veel beter georganiseerd zijn, en minimaal enkele dagen duren. Ook laten coupplegers in tanks zich nooit staande houden door burgers die hen de weg proberen te versperren. (2)

De voorzitter van een Berlijnse vereniging die verbonden is aan de nationalistische Turkse oppositiepartij MHP is het met haar eens. ´Dit was geen echte coup. Ik heb er zelf twee meegemaakt. In 1960 was ik nog een klein kind, maar 1980 kan ik me goed herinneren. Wat nu gebeurd is, is vergeleken daarbij lachwekkend.´ (2)

‘Erdogan zal nu altijd aan de macht blijven’

Onder de Turken in Duitsland zijn voor en tegenstanders het er over eens dat Erdogan bij veel landgenoten geliefd is, en dat zolang Erdogan leeft hij vermoedelijk aan de macht zal blijven, en door niemand ten val kan worden gebracht.

Erdogan en zijn aanhangers gaven vrijwel meteen de in de VS wonende verbannen islamist Fetullah Güllen de schuld van de coup. Dat was vroeger een bondgenoot van Erdogan, totdat de laatste zich tegen hem keerde. Gülen wijst de beschuldigingen van de hand, en zegt dat de snelheid waarmee Erdogan 2600 militairen liet arresteren en 2745 rechters op non actief zette, bewijs is dat de president al lang van tevoren een zwarte lijst had opgesteld, en de coup hoogstwaarschijnlijk door hem zelf is gepland. (3)

Ankara dreigde al in 2012 en 2013 met mobiliseren Turken in Europa

Al in 2010 richtte Turkije een speciaal ministerie op voor de Turken in het buitenland. In 2012 kondigde het orgaan aan dat demiljoenen Turken in met name in Europa gemobiliseerd zouden worden (4), zodat ze een vuist zouden kunnen maken om de belangen van Turkije en de islam te verdedigen en te verspreiden.

Circa een jaar later dreigde de burgemeester van Ankara, Melih Gökcek, een vooraanstaand lid van Erdogans AK Partij, de Duitse regering Merkel dat de 3,5 miljoen Turken in haar land zich wel eens tegen de Duitsers zouden kunnen keren (5) als Berlijn hen niet in meer zaken hun zin zou geven. Wel, we zien aan Merkels pro-immigratie, pro-islamistische en pro-Turkse beleid dat de bondskanselier duidelijk gezwicht is voor de dreigementen uit Ankara.

Beangstigende overeenkomsten met Nazi Duitsland

Als men in het Westen nu nog de beangstigende overeenkomsten met de false flag aanslag op de ‘Reichstag’ en de daarop volgende stapsgewijze machtsovername door Hitlers Nazi´s niet ziet, dan is dat omdat men dat niet wil, of nog erger: omdat men het eigenlijk wel een goed idee vindt dat de Turkse president zich nu definitief als de nieuwe dictator van Europa kan ontpoppen. Tenslotte streeft men in Brussel steeds openlijker naar dezelfde totalitaire macht over alle Europeanen.

Na de brand in de Reichstag duurde het nog ruim 7 jaar voordat Nazi Duitsland de Tweede Wereldoorlog ontketende. In de tussentijd werden alle tegenstanders in de politiek, het leger en de samenleving uitgeschakeld, en werden de eerste stappen genomen naar het uitmoorden van de Joden.

Wordt 2023 het jaar van de volgende wereldoorlog?

Trekken we de parallel door*, dan zou Erdogan wel eens in 2023, precies het door hem al vaak genoemde jaar waarin hij het islamitische Turks-Ottomaanse Rijk hersteld wil hebben, de Derde (of misschien wel Vierde?) Wereldoorlog kunnen ontketenen. In de komende jaren zal hij hoe dan ook hetzelfde doen als zijn Duitse voorganger, en al zijn tegenstanders oppakken, gevangen zetten, laten vermoorden of spoorloos laten verdwijnen.

In dit informatietijdperk kunnen ‘onze’ leiders straks echter onmogelijk opnieuw met het ‘wir haben es nicht gewuβt’ excuus komen (zie ook de vele links hieronder). Recht voor hun ogen, in alle openheid en brutaliteit, spelen zich in aspirant EU-lid Turkije dezelfde levensgevaarlijke ontwikkelingen af als destijds in Hitler Duitsland. Als ons continent en grote delen van de wereld dan uiteindelijk opnieuw in brand vliegen, zal dat daarom voor een belangrijk deel ook aan hen te wijten zijn.

David D. Letterman

* Let op: dit is géén voorspelling!
(1) Rhein Neckar Blog
(2) Welt
(3) Welt
(4) Welt
(5) Der Tagesspiegel