• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Deense psycholoog legt uit waarom juist de islam psychopaten en monsters voortbrengt

‘Algehele gewelddadige botsing tussen islam en Westen ook vanuit psychologisch opzicht onvermijdelijk’

Achter het ontstaan van dit soort onpeilbaar wrede monsters zit een gewelddadige opvoeding en een zeer indoctrinerende religieuze ‘inteelt’cultuur, die het Westen met de beste wil van de wereld niet zal kunnen veranderen.

De Deense psycholoog Nicolai Sennels, die vanuit zijn professie veel ervaring heeft met moslims, legt uit waarom juist de islam zoveel psychopaten en sociopaten voortbrengt, veel meer dan enige andere ideologie. ‘De culturele cocktail van woede, een laag zelfbeeld, een slachtoffermentaliteit, de bereidheid om blind autoriteiten te volgen, en een agressieve en discriminerende kijk op niet-moslims, die door middel van pijn, intimidatie en gedachtenverlammende herhalingen van de bijna ontelbare verzen in de Koran die haat en geweld tegen niet-moslims promoten wordt opgelegd, is de reden waarom de islam monsters creëert.’

‘Wat veroorzaakt zo’n gebrek aan empathie?’

De dagelijkse massaslachtingen, terreur, vervolgingen en executies van hele gezinnen door volgelingen van de islam zijn misselijkmakend, begint Sennels, net zoals het ‘vernuft’ waarmee de vaak wrede aanvallen worden uitgevoerd – of dat nu met vliegtuigen, messen, granaten, vuurwapens, auto’s, bijlen, vuur, gif, ophangingen, bommen of zelfmoordenaars is. Een van de vele bizarre ‘inventieve’ manieren waarmee moslims anderen hebben vermoord is het monteren van propellers van vliegtuigmotoren op pick-up trucks, en vervolgens als een soort ‘grasmaaier’ op een mensenmassa in te rijden.

Mensen worden letterlijk in hun rug gestoken, jonge kinderen en zelfs slapende baby’s worden hun kelen doorgesneden terwijl hun ouders worden gedwongen toe te kijken – en andersom. Sennels: ‘Je vraagt je af wat zo’n enorm gebrek aan empathie en een bijna speelse en creatieve houding tegen het vermoorden van zogenaamde vijanden creëert. Dat is een vraag voor psychologen zoals ik.’

Ook in Denemarken vooral moslim criminelen

Sennels werkte onder andere in een Deense jeugdgevangenis, waar hij een unieke kans had om de mentaliteit van de moslims uitvoerig te bestuderen. Net als in andere Europese landen is 70% van de Deense jeugdcriminelen moslim. ‘Ik kon ze dus vergelijken met niet-moslims van dezelfde leeftijd en min of meer zelfde sociale achtergrond. Ik kwam tot de conclusie dat islam en de moslimcultuur bepaalde psychologische mechanismes hebben die de ontwikkeling van mensen verstoren en crimineel verdrag versterken.’

Indoctrinatie van de wieg tot het graf

De psycholoog stelt dat natuurlijk ‘niet alle moslims de gewelddadige en perverse boodschap van de Koran en het net zo schandalige voorbeeld van hun profeet volgen. Maar net als bij andere religies beïnvloedt de islam zijn volgelingen en de cultuur waarin ze leven… Niemand wordt geboren als massamoordenaar, verkrachter of een gewelddadige crimineel, dus wat zorgt er in de moslim cultuur voor dat hun kinderen zó worden beïnvloedt zodat relatief veel moslims andere mensen kwaad doen?’

Een zo’n mechanisme in de islam is het zo vroeg mogelijk indoctrineren van jonge kinderen met de islamitische waarden. Daarbij wordt het gebruik van geweld en intimidatie normaal gevonden. Daarnaast zijn moslimouders ook gewoon bang, omdat de Sharia de doodstraf eist voor hun kinderen als die besluiten om later een andere religie dan de islam te volgen.

Islam hersenspoelt zijn volgelingen

Een tweede mechanisme is meer cultureel en psychologisch en is een natuurlijk gevolg van het worden beïnvloed door een religie die van een 1400 jaar oude stammensamenleving afkomstig is, met zeer beperkte vrijheid om je verder te ontwikkelen dan wat de islam toestaat.

‘Het hersenspoelen van mensen zodat ze dingen gaan geloven en doen die tegen hun eigen menselijke natuur ingaan, zoals het haten of vermoorden van onschuldige mensen die ze niet eens kennen, wordt traditioneel gedaan door twee zaken te combineren: pijn en herhaling. Het bewust toebrengen van psychologisch en lichamelijk lijden breekt de weerstand van iemands verzet tegen een constant herhaalde boodschap,’ legt Sennels uit.

Totalitaire regimes gebruiken deze methode om ‘dissidenten’ te ‘hervormen’ of ‘heropvoeden’. Legers van minder beschaafde landen gebruiken het om meedogenloze soldaten te creëren; religieuze sekten van over de hele wereld doen dit om hun volgelingen zo fanatiek mogelijk te maken.

Kinderen opgevoed met pijn, intimidatie en geweld

Tijdens talloze sessies met meer dan 100 moslims bleek dat geweld en herhaling van religieuze boodschappen heersende aspecten in moslimgezinnen zijn. ‘De moslimcultuur heeft simpelweg niet dezelfde mate van begrip van menselijke ontwikkeling zoals beschaafde samenlevingen die hebben. Bij het opvoeden van kinderen hebben lichamelijke pijn en dreigementen dan ook vaak de voorkeur. Daarom accepteren zoveel moslimmeisjes als ze opgroeien geweld, en leren moslimjongens dat het gebruik van geweld acceptabel is.’

‘Het is tevens de belangrijkste reden waarom 9 van de 10 kinderen die in Kopenhagen door de autoriteiten bij hun ouders worden weggehaald afkomstig zijn uit migrantenfamilies. De moslimtraditie van het gebruik van pijn en intimidatie als onderdeel van het disciplineren van kinderen worden tevens breed gebruikt op moslimscholen, ook in het Westen.’

Dat gecombineerd met het eindeloze herhalen van verzen uit de Koran, zowel thuis als op school, maakt het voor moslimkinderen zeer moeilijk zichzelf te verdedigen tegen de indoctrinatie om de Koran te volgen, zelfs als deze tegen de seculiere wetten, de logica en de meest basale vormen van medeleven ingaat.

Uit tal van psychologische studies is gebleken dat alles wat een kind heeft geleerd en meegemaakt van dermate grote invloed is, dat dit op latere leeftijd zeer moeilijk te veranderen –laat staan terug te draaien- is. ‘Het is dus geen wonder dat moslims in het algemeen, ondanks de onmenselijke natuur van de islam en het duidelijke gebrek aan het bijbrengen van een gevoel voor humor, medeleven en andere aantrekkelijke kwaliteiten, sterker in hun geloof staan dan enige andere religieuze groep,’ vervolgt de psycholoog.

Vier factoren die geweld moslims aanmoedigen

Naast het feit dat een islamitische opvoeding sterk lijkt op klassieke hersenspoelmethoden is er een cultuur gekweekt met vier psychologische kenmerken waardoor gewelddadig gedrag alleen maar wordt aangemoedigd:

* woede
* gebrek aan zelfvertrouwen
* geen verantwoordelijkheidsgevoel voor jezelf
* intolerantie

Woede = teken van zwakte in het Westen, teken van kracht in de islam

Wat woede betreft zijn Westerse samenlevingen het doorgaans eens dat dit een teken van zwakte is. Ongecontroleerde explosies van woede zijn de snelste manier om het respect van anderen kwijt te raken, vooral in Noord en West Europa. Door het uiten van woede kunnen anderen mensen weliswaar bang voor je worden, maar ze zullen je nooit respecteren.

In de moslimcultuur is woede echter veel meer geaccepteerd en wordt het kunnen intimideren van andere mensen juist als een teken van kracht gezien, een bron van sociale status. In tal van moslimvolken en landen zien we hoe er vol trots hele ‘dagen van woede’  worden afgekondigd en termen zoals ‘heilige woede’ worden gebezigd – woorden die tegenstrijdig lijken met echt vreedzame culturen.

Moslims pareren kritiek met geweld

In het Westen is iemands vermogen om constructief met kritiek om te gaan indien deze gerechtvaardigd is, of het juist schouderophalend van je af te laten glijden als het onterecht is, een uitdrukking van zelfvertrouwen en authenticiteit.

Onder moslims is dat beslist niet het geval. Kritiek wordt altijd gezien als een aanval op iemands eer, die ten koste van alles moet worden verdedigd en hersteld, zodat de tegenstander het zwijgen wordt opgelegd. Daarom kunnen moslims kritiek bijna nooit met logische argumenten tegengaan; in plaats daarvan proberen ze hun critici het zwijgen op te leggen door te doen alsof ze zijn gekwetst of beledigd (slachtofferrol), door de schelden, door te dreigen of zelfs door de veroorzaker te vermoorden.

Gebrek aan zelfverantwoordelijkheid creëert slachtoffermentaliteit

De derde overheersende psychologische factor in de islam is het gebrek aan verantwoordelijkheid voor jezelf. Mensen die volgens Westerse waarden zijn opgevoed hebben doorgaans een innerlijke ‘controleplaats’ of moreel kompas, wat inhoudt dat ze hun leven ervaren als een proces dat wordt gestuurd door hun eigen keuzes, hun blik op de wereld, de manier waarop ze met emoties en gebeurtenissen omgaan, et cetera.

Moslims worden juist opgevoed met het concept dat hun levens van buitenaf worden gecontroleerd. Alles gebeurt ‘insha Allah’, als Allah het wil, en veel religieuze wetten, tradities en gezaghebbende mannelijke geestelijken bieden nauwelijks ruimte voor individuele verantwoordelijkheid. Dit veroorzaakt de even beruchte als vernederende slachtoffermentaliteit bij moslims, waarmee altijd anderen de schuld krijgen en moeten worden gestraft voor situaties die in 9 van de 10 gevallen door moslims zelf zijn gecreëerd.

Geen tolerantie omdat moslims leren dat zij superieur zijn

De vierde factor die moslims kwetsbaar maakt voor de gewelddadige boodschap van de Koran betreft tolerantie. In Westerse samenlevingen wordt iemand die open en tolerant is doorgaans als een goed mens gezien. Moslims wordt juist verteld dat zij superieur zijn aan niet-moslims, dat ze zijn voorbestemd om over niet-moslims te heersen, en dat zij zich daarom sociaal en emotioneel van niet-moslims moeten scheiden.

De vele haatdragende en ontmenselijkende verzen in de Koran en de Hadiths (uitspraken van Mohammed) tegen niet-moslims lijken sterk op de psychologische propaganda die leiders tegen hun eigen volk gebruiken om hen mentaal voor te bereiden om tegen een vijand te vechten en hem te doden. Het vermoorden van een ander mens is makkelijker als je hem haat en hem niet als volwaardig mens beschouwt.

Hierom ‘creëert de islam monsters’

‘De culturele cocktail van woede, een laag zelfbeeld, een slachtoffermentaliteit, de bereidheid om blind autoriteiten te volgen, en een agressieve en discriminerende kijk op niet-moslims, die door middel van pijn, intimidatie en gedachtenverlammende herhalingen van de bijna ontelbare verzen in de Koran die haat en geweld tegen niet-moslims promoten wordt opgelegd, is de reden waarom de islam monsters creëert.’

‘Algehele gewelddadige botsing islam-Westen onvermijdelijk’

‘Het probleem met de islam en de moslimcultuur is dat er zoveel psychologische factoren zijn die zijn volgelingen een gewelddadige houding tegen niet-moslims opdringen, dat een algehele gewelddadige botsing –in ieder geval vanuit psychologisch opzicht- onvermijdelijk is. Met zo’n sterke (groeps)druk en zulke krachtige emoties in zo’n grote groep mensen, die allen tegen ons worden opgezet, komt er een ‘perfecte storm’ op ons af. Ik zie geen mogelijkheden om dit te voorkomen.’

Want ‘om mensen te veranderen moeten ze dit eerst willen, moet hen (door de groep) worden toegestaan te veranderen, moeten ze daartoe in staat worden gesteld. Slechts een zeer kleine minderheid van moslims bevindt zich in die gelukkige omstandigheid.’

‘Agressieve beweging tegen ons niet af te weren’

Sennels waarschuwt dat veel te veel mensen in het Westen de kracht van de in religie en cultuur ingebedde psychologie onderschatten. ‘We hebben kunnen zien dat geen leger sociale werkers, royale uitkeringen, suikerzoete politici, politiek-correcte journalisten of democratie-promotende soldaten deze enorme krachten kunnen stoppen. Verstandige immigratie- en islamisering wetten kunnen het lijden in onze landen beperken, maar op basis van mijn opleiding en professionele ervaring als een psycholoog voor moslims schat ik in dat wij niet in staat zullen zijn deze veelvoudige, agressieve beweging tegen onze cultuur af te weren.’

We kunnen nog winnen, maar hoeveel gaat ons dat kosten?

‘Ik ben van mening dat wij als een democratische en ontwikkelde samenleving ons kunnen organiseren en richten op het behouden van onze waarden en instellingen, en dit eindeloze conflict, dat door de veelal inteelt-volgelingen van de Sharia werd begonnen, kunnen winnen. De grote vraag is hoeveel van onze waardigheid, burgerrechten, en ook van ons bloed, ons geld en onze tranen we tijdens dat proces zullen verliezen.’

David D. Letterman

(1) Arutz 7